Aktuálně ze školy


Dějepisná olympiáda 2024

Tématem letošní dějepisné olympiády byly starší české dějiny s podtitulem „Každodenní život a kulturní kořeny českých zemí – Od Cyrila a Metoděje po Jana Husa.” Školního kola se zúčastnilo celkem 21 žáků 8. a 9. tříd. Za zmínku zajisté stojí, že 19 žáků splnilo hranici pro postup do okresního kola.

5. - 9. 2. 2024 NEJSOU prázdniny

Z důvodu chyby v aplikaci Bakaláři se všem chybně zobrazují prázdniny v termínu 5. - 9. 2. 2024. V tuto dobu NEJSOU prázdniny a probíhá dle stálého rozvrhu výuka.

❌ 12. 1. 2024 ❌ Uzavření školy z důvodu havárie vody

Vzhledem k havárii vody jsme nuceni dnes ukončit výuku předčasně. Spojte se neprodleně s třídními učiteli, zda může dítě odejít domů samo, nebo zda si ho vyzvednete. Nelze uvařit obědy, nelze používat toalety. Proto je odchod dětí nezbytný.

Vánoční jarmark s dílničkami

V uplynulých vánočních svátcích se v naší škole konal tradiční vánoční jarmark. V úvodním vystoupení zpívali a recitovali žáci 2., 3., 4. a 9. ročníků. Program pokračoval tanečním vystoupením Tanečků školní družiny.

Předvánoční výlet ŠD

Je už tradicí, že každý rok vyrážíme s dětmi na předvánoční výlet. Nasát atmosféru, dozvědět se něco o tradicích a zvycích. Letos se nám výlet obzvláště vyvedl, protože skanzen v Přerově nad Labem byl celý pokrytý sněhem.

Ocenění za nejlepší výtvarné práce - KC Motýlek 2023

Ocenění za nejlepší výtvarné práce - KC Motýlek 2023

Projekt - Dejme uprchlíkům šanci

Vybraní žáci 2. stupně naší základní školy vytvořili během listopadu 2023 obrázky do soutěže v rámci projektu "Dejme uprchlíkům šanci" ve spolupráci s Komunitním centrem Motýlek na téma - Praha očima dětí, Jsme kamarádi.

Berušky na hokejové Slávii

Kde nejlépe strávit sobotní odpoledne? No přece na hokeji. I když se letos moc nedaří, my viděli parádní hokej i s výhrou.

Program zubní hygiena v ŠD

Ve spolupráci s MÚ Prahy 14 naši školní družinu navštívily budoucí paní zubařky, aby nám ukázaly jak správně si máme čistit zuby. Vyprávěly o zdravém stravování, protože i to je důležité při péči o zuby.

Pozvánka na vánoční jarmark 2023

Žáci ZŠ Bratří Venclíků srdečně zvou všechny rodiče, prarodiče a přátele školy na vánoční jarmark s dílničkami. Můžete si poslechnout a zazpívat vánoční koledy, zakoupit drobné předměty vyrobené žáky školy nebo si nějaký sami vyrobit.

Deváté třídy za uměním na výstavě ve Veletržním paláci

V pátek 10. listopadu 2023 navštívili žáci a žákyně devátých tříd Národní galerii. V budově Veletržního paláce se obě třídy rozdělily do čtyřech skupin, ve kterých následně začaly prozkoumávat funkcionalistické prostory galerie a jejich obsah.

Vyhlášení jednodenní stávky dne 27. 11. 2023

Dne 27. 11. 2023 (pondělí) nebude probíhat ve škole výuka z důvodu probíhající jednodenní výstražné stávky. Škola, včetně všech jejích součástí, školní jídelny, družiny atd., bude tento den uzavřena.

Název projektu ve spolupráci Prahy 14 a Národní galerie Praha: Digitální já

Co všechno nabízí digitální svět v době, kdy se lidské tělo transformuje v tekutou digitální formu? Jakou po sobě člověk zanechá digitální stopu?

Aktualizace školní řádu

Aktualizace školní řádu

Halloween z naší školní družiny

Takhle slaví Halloween prvňáčci z naší školní družiny. Soutěže, tanečky a hlavně úžasné strašidelné kostýmy v čele s paní vychovatelkou, Martinou Němcovou 🤡

Kroužky ve školní družině

Kroužky Školní družiny jsou v plném proudu. Tvořit, sportovat, poznávat. Hlavně se zabavit a užívat si. To je právě to, o co nám v naší družině jde a moc nás to baví ❤️

Kozy ve školní družině

Návštěva v družině to byla pecka. Vidět kozu tančit na střeše auta můžete jen u nás ❤️

Třída 2.B na Pražském hradě 2. 10. 2023

Třída 2.B se v pondělí 2. 10. 2023 vypravila na vycházku na Pražský hrad. Projektový den ke Dni české státnosti si děti doplnily návštěvou historické památky.

Eshop školní kolekce oblečení 5. - 19. 10. 2023

Je spuštěn na dobu od 5. - 19. 10. 2023 eshop školní kolekce oblečení:

Plán školní družiny na říjen

Dne 12. 10. 2023 proběhne edukativní a zážitkový program KOZA DOMÁCÍ