Aktuálně ze školy


Informace pro zájemce o školní družinu

Informace pro zájemce o školní družinu

Zápis do přípravné třídy a prvního ročníku pro děti s vízem strpění a uživatele dočasné ochrany

Zápis pro děti - uživatele dočasné ochrany podle Lex Ukrajina proběhne v pondělí 5. 6. 2023 od 14 do 16 hodin za účasti zapisovaného dítěte. Podrobnosti najdete v článku.

ŠD na zámku Berchtold

V úterý 16. 5. 2023 jsme se vydali se 4. a 5. oddělením ŠD na zámek, kousek od Prahy.

PRO BUDOUCÍ PRVŇÁČKY

Informace o přípravné třídní schůzce pro rodiče budoucích žáků přípravného a prvního ročníku a Škole na zkoušku pro budoucí prvňáčky najdete uvnitř článku.

Čarodějnické odpoledne v ŠD

A jéje, v pátek 28.4. přiletělo do družiny tolik čarodějnic a čarodějů, že se paní vychovatelky nestačily divit 😊

Dětský sportovní den

Softballový oddíl Spectrum Praha ve spolupráci se ZŠ Bří Venclíků Vás zve v neděli 14. 5. 2023 na Dětský sportovní den s tvořivou dílnou k svátku maminek. Těšíme se na Vás na školní zahradě mezi 10 a 16 hodinou. Příchod na akci pouze spodním vchodem z ulice Pospíchalova.

Celodružinová akce Dřevíčková dílna 26. 4. 2023

Velká zábava s panem truhlářem Pilnáčkem, hodně pilování, vrtání, broušení a zatloukání. Dílnu jsme zakončili závody s dřevěnými hračkami, které jsme si sami opracovali a vybarvili. Povedené berušky, autíčka a krokodýlky jsme si odnesli domů.

Školní družina na oslavách Dne Země 2023

Dne 20. 4. 2023 se celá školní družina zúčastnila tradiční eko-výchovné akce pořádané MČ Praha 14 na prostranství před stanicí metra Rajská zahrada. Děti nejen soutěžily a plnily úkoly s ekologickou tématikou, ale také pomohly s doprovodným programem.

Vítání cykloobčánků

Městská část Praha 14 a Městská policie hlavního města Prahy vás zve na Vítání cykloobčánků.

Zápis do první třídy

Vážení rodiče, počet přihlášených budoucích prvňáčků značně převyšuje kapacitu prvních tříd, které můžeme v příštím roce otevřít. Naléhavě proto prosíme rodiče, kteří vědí, že jejich dítě k nám do první třídy nenastoupí, aby nám tuto skutečnost sdělili co nejdříve a uvolnili tak místo pro čekatele pod čarou. Děkujeme za pochopení, Mgr. Zuzana Kafková, zástupkyně pro 1. stupeň

Zapojení školy do kampaně – Recykluj mobil!

Naše škola se aktivně zapojila do kampaně pro recyklaci mobilních telefonů a tím i předcházení vzniku závažného odpadu. Každý, kdo se chce zbavit nefunkčního a nevyužívaného mobilu, může tento mobil odložit do sběrného zeleného boxu vedle vrátnice.

Miss Čarodějnice 2023

Žáci 7.C připravili čarodějnici do soutěže Prahy 14 "Miss Čarodějnice 2023". Těšíme se na další spolupráci.

Krajské kolo olympiády z ruského jazyka 2023

Dne 19. 4. 2023 v prostorách Obchodní akademie Dušní v Praze 1 proběhlo krajské kolo olympiády z ruštiny.

V ŠD děti tvořily parádní čarodějnice

Projektů pořádaných MČ Praha 14 se vždy velmi rádi zúčastňujeme. Proto při akci MISS Čarodějnice 2023 jsme nesměli chybět. Snad se babky povedly, nás to totiž moc bavilo.

Školní družina na představení Ferda Mravenec

Ferda byl moc hodný a šikovný, Beruška milá – ale trochu rozmazlená, no a Brouk Pytlík byl pěkný popleta. Bylo to zas super. Copak si asi připraví herci na příští rok?

Rozkvetlé Holandsko 2023

Školní výlet do rozkvetlého Holandska na konci března se nám velice vydařil. Z Prahy jsme odjížděli ve večerních hodinách. Cesta autobusem byla dlouhá, ale užili jsme si spoustu legrace.

Noc s Andersenem

Žáci 3. a 5. ročníku v březnu plnili úkoly projektu, který skončil Nocí s Andersenem. Z mnoha výročí letošního roku jsme se soustředili na výročí Heleny Zmatlíkové, Ferdy Mravence a Micky Mouse.