Aktuálně ze školy


Opatření ke zmírnění dopadů inflace na domácnosti v Praze pro roky 2023-2024

Hlavní město Praha usnesením Zastupitelstva hl. m. Prahy č. 38/5 ze dne 16. 6. 2022 (dále jen „usnesení ZHMP“) umožnilo čerpat finanční podporu školám a školským zařízením zřízeným hl. m. Prahou, městskými částmi, státem anebo církevním zřizovatelem na zmírnění dopadů inflace pro pražské domácnosti. Usnesením Zastupitelstva hl. m. Prahy č. 5/67 ze dne 22. 6. 2023 bylo umožněno školám a školským zařízením pokračovat v realizaci tzv. Balíčku okamžité pomoci Pražanům – školství i ve školním roce 2023/2024 – tj. do 31. 8. 2024.

Škola půjčuje žákům tablety pro výuku

Škola půjčuje v tomto školním roce 2023/2024 opět vybraným žákům 2. stupně, kteří projevili zájem, tablety pro výuku.

Licence v rámci školy pro umimeto.org

Naše škole hradí licence pro všechny žáky v rámci výukové služby umimeto.org (ČJ, MA, AJ, IF, BI, NE, ZE, CH, DĚ, FY...). Díky tomu mohou všichni žáci naší školy tuto službu bez dalších nákladů plně využívat.

Mimořádný režim ve školní jídelně

Naše škola se aktivně zapojila do kampaně pro recyklaci mobilních telefonů, která proběhla v termínu od 20. 4. a trvala do 5. 6. 2023.

Vyhodnocení zapojení školy do kampaně Recykluj mobil

Naše škola se aktivně zapojila do kampaně pro recyklaci mobilních telefonů, která proběhla v termínu od 20. 4. a trvala do 5. 6. 2023.

VOLNÁ MÍSTA V PŘÍPRAVNÉ TŘÍDĚ

V přípravné třídě se uvolnila tři místa. Můžeme vzít děti s odkladem povinné školní docházky i pětileté děti s doporučením z pedagogicko-psychologické poradny. V případě zájmu napište na zuzana.kafkova@zsvencliku.cz.

Prázdninový provoz ZŠ Bří Venclíků během léta 2023

Prázdninový provoz ZŠ Bří Venclíků během léta 2023.

Poznáváme země našich spolužáků, Moldávie - prosím, seznamte se

Dne 10. 5. 2023 se vrátily třídy 9.D a 8.A z výletu do resortu Březová. Sportovní zájezd plný zábavy, potu a soutěží se všem moc líbil.

Přípravné třídní schůzky pro rodiče budoucích prvňáčků a předškoláků z přípravné třídy

Vážení rodiče, rádi bychom Vám připomněli zítřejší přípravné třídní schůzky. Obě proběhnou od 16:00 hodin (prvňáčci v jídelně, přípravka v 0.P). Prosíme, počkejte před školou, v 15:55 si Vás vyzvednou příslušné paní učitelky.

ŠD - Konec stávajícího a začátek nového školního roku

ŠD - Konec stávajícího a začátek nového školního roku

Finanční gramotnost – 9. ročníky

Ke konci školního roku se žáci devátých ročníků seznámili s finanční gramotností. Po trošceteorie si vyzkoušeli hospodaření s penězi, práci s úvěry, hypotékami, akciemi a pododbně u hryFinanční svoboda.

PoznejPovolání - webinář

Nejsi si jistý výběrem budoucího oboru, střední či vysoké školy nebo praktické specializace?

Výlet do outdoorového centra Březová

Dne 10. 5. 2023 se vrátily třídy 9.D a 8.A z výletu do resortu Březová. Sportovní zájezd plný zábavy, potu a soutěží se všem moc líbil.

ŘEDITELSKÉ VOLNO

NA PÁTEK 9. 6. 2023 JE VYHLÁŠENO ŘEDITELSKÉ VOLNO. ŠKOLA JE UZAVŘENA. В пʼятницю 9. 6. 2023 є директорський вихідний день. Школа буде закрита.

Výjezd třídy 5. A do Krkonoš

V pondělí 22. května 2023 odjela třída 5. A na ozdravný pobyt do Krkonoš. Pro žáky, kteří se dostali na víceletá gymnázia, byl tento výjezd i posledním společným pobytem. Ubytovali jsme se v původní hornické osadě Černý Důl, v útulném penzionu Natty. Černý Důl byl dobrým východiskem k výletům a k procházkám po místních naučných stezkách. Cestou po naučné stezce Berghaus, jsme se dozvěděli o místní těžbě a hornictví.

Informace pro zájemce o školní družinu

Informace pro zájemce o školní družinu

Zápis do přípravné třídy a prvního ročníku pro děti s vízem strpění a uživatele dočasné ochrany

Zápis pro děti - uživatele dočasné ochrany podle Lex Ukrajina proběhne v pondělí 5. 6. 2023 od 14 do 16 hodin za účasti zapisovaného dítěte. Podrobnosti najdete v článku.

ŠD na zámku Berchtold

V úterý 16. 5. 2023 jsme se vydali se 4. a 5. oddělením ŠD na zámek, kousek od Prahy.

PRO BUDOUCÍ PRVŇÁČKY

Informace o přípravné třídní schůzce pro rodiče budoucích žáků přípravného a prvního ročníku a Škole na zkoušku pro budoucí prvňáčky najdete uvnitř článku.